mandag den 24. september 2012

Fiskepakker m. citron, timian og grønt

Vi er ikke super gode til at få fisk, så jeg prøver at planlægge det en gang i mellem. I dag står menuen på fiskepakker med lækkert tilbehør. Pakkerne steges/bages i ovnen og åbnes ved bordet. Jeg serverede gule jasminris og hvid sovs, smagt til med sennep til.

Opskriften passer til 3 personer og da ingen af mine mænder er vilde med grøntsager har jeg sparret lidt på det grønne. Du kan gøre som du vil.


Fiskepakker m. citron, timian og grønt

Du skal bruge:

3 store eller 6 mindre rødspættefiléter (du kan bruge andet fisk også hvis du har lyst)
3 snack gullerødder - fintsnittet eller skrællet i lange flager med en skræller
1/2 porre - fintsnittet
1/2 løg - i tynde ringe
3 store champignon - i tynde skiver
1 citron - skræl med et juliennejers strimler af skrællen og skær citronen i tynde skiver
Frisk timian - ca. 2 hele kviste i hver
Olivenolie
Salt + peber

Til at pakke fisken ind skal du bruge 3 store stykker bagepapir.

1. Læg de 3 stykker papir frem på bordet, de ruller så læg en gaffel el. lignende på hvert ark.
2. Start med at placere en fisken på hvert papir
3. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber
4. Læg champignon, porre, løg og gullerødder ovenpå fisken
5. Slut af med citronskræl, timian og 2 skiver citron
6. Luk pakkerne rigtig godt så der ikke kan slippe damp ud. Læg pakkerne i et ildfast fad
7. Bag pakkerne i 12-15 min ved 200 grader.

Server pakkerne med jasminris (jeg puttede lidt safran i) og hvid sauce smagt til med sennep.

Note. Det er ikke strengt nødvendigt med sauce, fisken afgiver lidt væde sammen med grøntsagerne.




Anrettet på papir og klar til indpakning

Fisken er skjult af alt det grønne



Klar til at komme i ovnen


Pakkerne serveres ved bordet og dufter skønt når de åbnes.


1 kommentar:

  1. MMM ser super lækkert ud. Vi heller ikke så gode til, at spise fisk. Det er irriterende dyrt, men vi vil fremover prøve, at hver torsdag skal være fiskedag, da fiskebussen kommer den dag til byen :-))

    SvarSlet