tirsdag den 11. september 2012

Svampelasagne



Herhjemme har vi levet lidt for godt. Derfor er vi nu gået på slankekur (igen..) eller det vil sige, jeg og min mand er på kur, junior skal stadig kæmpe for at det går den modsatte vej så det er lidt af en balancekunst.

Vi har tidligere haft gode resultater med Madlog. Et super nemt system hvor man skriver mængden af alle sine måltider ind. Det er også muligt at lave en madberegning, så man kan regne ud lige nøjagtig hvor mange kalorier, fedt og proteiner ens mad indeholder.

I aften har vi fået svampelasagne. En vegetarret som er den første jeg nogen sinde har lavet. Inspirationen kommer fra denne opskrift fra Arla, men min udgave endte alligevel lidt anderledes. Jeg brugte bla. ingen alm. champignon og jeg brugte friske lasagneplader i stedet for de tørre.

Her kommer min udgave.

Svampelasagne (2-3 personer)

350 g. blandede svampe (jeg brugte karl johan, kantareller, østershatte og shiitake)
100 g. porre i tynde skiver 
1 stort løg snittet i tern (ca. 100 g.)
2 fed hvidløg
0,5 l Mornaysauce (5% fra Kvickly)
1 pakke friske lasagneplader
1 dl. vand
salt + peber
75 g. revet øko Gouda
2 spsk. rasp

1. Alle svampe halveres eller hakkes groft.

2. Start med at svitse alle svampene på en pande med en smule olie. De afgivere en del væde, steg dem indtil de er blevet tørre igen.

3. Tilsæt nu porre, hakket løg og hvidløg, svits det indtil porre og løg er blevet bløde.

4. tilsæt 1. dl vand og lad det simre 1 minuts tid. Drys med salt og peber

5. Tag et lille ildfast fad (mit er 20x20 og var lige i det mindste)

6. læg 1/3 af svampeblandingen i bunden og hæld ca. 1/3 af mornaysovsen over. Skær de friske lasagneplader til og læg dem over.

7. Fortsæt lagvis med svampeblanding/mornaysauce og lasagneplader, sådan at du afslutter med mornaysauce.

8. Drys Goudaen over det sidste lag og drys efterfølgende med rasp.

9. Bag i ovn ved ca. 200 grader i ca. 30 min. Lad lasagnen hvile 5-10 min. på bordet så den kan sætte sig.

Server med groft flutes :-)







2 kommentarer:

  1. Det er første gang jeg hører om svampelasagne, men det lyder lækkert :-) Samler du selv svampe?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej jeg samler ikke selv Pia, har godt nok forsøgt men blev så i tvivl om jeg turde spise dem. Tænk hvis jeg nu havde samlet nogle giftige.
      Svampelasagnen er super lækker og kan klart anbefales, det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet den.

      Kh. Anne-Mette

      Slet