søndag den 29. juli 2012

Blåbærmuffins


Ynstemanden har bestilt blåbærmuffins til sin fødselsdag. Jeg fandt en opskrift på nettet som jeg modificere en smule. Jeg lavede bl.a. dobbelt portion, hvilket gav mig 18 STORE muffins.



Opskriften kommer her: (18 store eller 24 små)

200 g. blødt smør
300 g. sukker (jeg brugte halvt rørsukker og halvt hvidt sukker)
600 g. mel
4 æg
0,5 liter kærnemælk
4 tsk. vaniljesukker
2 tsk. natron
4 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
225 g. frosne blåbær

Bagetid: 180 grader varmluft
store: 28-30 min.
små: 20-22 min.

1. Pisk smør og sukker blødt og luftigt. Tilsæt vaniljesukker og æggene et ad gangen (rør ca. 1 min. mellem hvert)

2. Tilsæt kærnemælk og rør et øjeblik til det hele er godt blandet.

3. Blad mel, PÅNÆR 2 SPSK. i en skål. Tilsæt natron, salt, og bagepulver og rør det sammen så det er godt blandet.

4. Tilsæt melblandingen til sukkerblandingen. Rør det kun et par omgange i mixeren eller vend det i med en dejskraber.

5. De 2 spsk. mel du undlod hælder du i en box med låg. Put de frosne blårbær der i og ryst godt.

6. Vend hurtigt blåbærerne i dejen. Du undgår at blåbærerne smitter af i dejen og gør den grå ved at ryste dem i melet så husk dette trick.

7. Fyld hurtigt dejen i muffinforme. Det er en god idé at stille papirformene i en muffinform af metal eller silikone, så bliver dine muffins høje og flotte og ikke brede og flade.

8. Bages i ovenen ved 180 grader og afkøles efterfølgende på en rist.









2 kommentarer:

  1. Det lyder rigtig lækkert! Her i huset, er det mest husbond, der bager, og han kommer gerne nødder i sine blåbærmuffins. Tak for opskriften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Uhm nødder er også godt, men desværre er jeg den eneste i familien der kan lide dem så det er desværre alt for sjældent jeg bager med nødder.

      Kh. Anne-Mette

      Slet