mandag den 30. juli 2012

PP aka Pulled Pork

Pulled Pork er noget vi gør en del i. Selvom man ikke skulle tro det så er det super nem gæstemad. Ikke hverdagsmad for det er noget der kræver tid, masser af tid - i ovnen eller i Weberen.

Her kommer min version, i første omgang blogger jeg om stegen, de næste dage kommer tilbehøret som er burgerboller, BBQ-sauce og coleslaw (samt friturestegte steakfritter men de skal bare købes i nærmeste Kvickly)

Pulled Pork består af en nakkefilet, en tør rub og masser af tid. Man starter dagen før med at lave en tør rub som nakkefileten skal marineres i.


Ingredienser til Pulled Pork Rub
Mettes PP rub: (passer til en nakkefilet på ca. 2 kg)

2 tsk. salt
2 tsk. chilipulver
2 tsk. paprika (evt. røget hvis du er til det)
2 tsk. barbecuekrydderi

1 tsk. løgpulver
1 tsk. peberblanding
1 tsk. Colmans sennepspulver
3 spsk. brun farin
Blad alle delene grundigt sammen i en skål.

Lig nakkefileten i et ildfastfad og hæld rubben ud over. Masser nu rubben grundigt ind i nakkefileten så den er helt dækket.

Pak den godt ind i vitawrap og lig den på køl og stil fad/foliebakke og stegholder klar. Dette gør jeg som regel sidst på eftermiddagen, dagen før vi skal have PP.

Ca. 13-15 timer før du skal servere PP skal den i ovnen og ja det er jo typisk midt om natten eller tidlig morgen. Jeg sætter vækkeuret til kl. 04.30 står op, tænder ovnen pakker nakkefilet ud af vitawrap, ligger den i stegholderen, putter ca. 1,5 dl. vand i fadet og stiller det i ovnen. Det tager max. 5 min. og så er det retur under dynen, som heldigvis ikke er nået at blive kold.


Din ovn skal have en konstant temperatur på 100 grader, jeg bruger ikke varmluft men tjekker lige ovnens temperatur med et stegetermometer. Min ovn skal stå på 110 grader for at der er 100 grader inde i ovnen. Undgå at åbne lågen for ofte, da dette afkøler ovnen unødigt.

Nu skal du intet foretage dig før ca. 15 min før spisetid. Da tager du nakkefileten ud af ovnen og nu kommer det sjove. Nu skal der pulles. Med 2 gafler river du kødet fra hinanden, kødet er meget saftigt og mørt og skilles næsten af sig selv. Barken som er ydersiden hvor rubben sidder er blevet sprød og alt fedt og sener er smeltet væk.


Hæld kødet op i et fad og tilsæt en BBQsauce fortyndet med æblemost. Det gør kødet endnu mere delikat. Jeg shaker 1 dl. BBQ-sauce med 0,75 dl. æblemost.

PP spises i en burgerbolle med coleslaw, mayo og ekstra BBQ-sauce efter smag.

De næste par dage kommer opskrifter på dette.Lidt tips :-)

Din PP er perfekt hvis den er 100 grader indeni når du tjekker med et stegetermometer. Fortvivl dog ikke hvis temperaturen ligger et sted i 90érne, den er stadig perfekt og det er nærmest umuligt at ramme 100 grader med en ovntemperatur på max. 100 grader.

Hvor stor en steg du skal bruge er lidt svært endeligt at sige. Den jeg har lavet her vejede 3 kg og vi var 8 voksne og 5 børn. Her var ca. 1/3 PP tilbage selvom 4 mandfolk tog godt fra. Rester kan sagtens fryses ned, når du skal bruge det igen tør du det bare op og luner det i en gryde med en smule æblemost eller BBQ-sauce.

Om man laver sin PP i ovn eller Weber er en smagssag, man kan også kombinere, så man ikke skal ud op tænde op i Weberen midt om natten. Selvom vi er ivrige grillmestre tilbereder vi som regel PP i ovnen. Hvad smag og saftighed angår, gør det ingen forskel og det er altså lidt svært at holde gang i Weberen i 13-15 timer med konstant 100 grader. Bestemmer du dig alligevel for at bruge grillen vil jeg anbefale dig at google grilmetoden, da den er lidt speciel.


Tjek ovnens eller grillens temperatur. Den skal ligge på ca. 100 grader

Efter ca. 5 timers stegning
Færdig og klar til pulling
Det færdige kød klar til spisning.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar