fredag den 1. maj 2015

Muffins med chokolade og lakrids-marcipan


I morgen får vi familen på besøg til brunch, jeg har derfor forberedt lidt lækkerier og netop bagt muffins med lakrids-marcipan. Det kom sig egentligt af at Kvickly for et stykkets siden solgte ud af marcipan fra jul, deriblandt lakridsmarcipan fra Odense. Det kom der disse super lækre muffins ud af, chokolade og lakrids er åbenbart kommet for at blive.

Til 18 store muffins skal du bruge:

100 g. smør eller margarine
150 g. rørsukker (alm. hvidt kan også sagtens bruges)
300 g. hvedemel
2 æg
2,5 dl. kærnemælk
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
0,5 tsk. salt
150 g. chokolade
200 g. lakrids-marcipan

1. Pisk smør og sukker blødt og luftigt. Tilsæt vaniljesukker og æggene et ad gangen.

2. Sigt mel, bagepulver, natron og salt i skålen og tilsæt kærnemælk. Rør til alt er godt blandet.

3. Vend til sidst chokoladestykkerne i dejen og fordel i 18 muffinsforme, brug en is-scooper det er SÅ nemt.

4. Skær marcipanen ud i 18 lige store stykker og dyt et stykke ned i hver muffin.

5. Bag ved 180 grader i 15-20 minutter. Afkøl på en rist og nyd :-)


Mens jeg bagte legede min mand DJ og gav den fuld gas med 90'er musik fra da vi begge var unge. Her var det lige Modern Talking som vi skrålede med på. Det var tider dengang :-)








2 kommentarer:

  1. Lakrids OG marcipan .. og så indtaget til 90er musik :D
    Det kan kun være et hit. Jeg havde valgt Ace of Base, Backstreet Boys eller en god gang Tøsedrengene.

    - Anne

    SvarSlet
  2. De ser jo decideret syndige ud! :D

    everydayandever.wordpress.com

    SvarSlet