lørdag den 13. september 2014

Æblecrumble med æbler fra Æblelunden


Forleden plukkede jeg de første æbler fra vores æbletræer. Det er simpelthen så irriterende at jeg ikke har fået skrevet ned hvilken sort det er. Jeg ved det er spiseæbler og det er ikke Fillipa eller Ingrid Marie, dem har vi også og de træer har jeg styr på.

Anyway de var lidt sure men store og saftige. Jeg har ikke en rigtig god opskrift på crumble så jeg gik på nettet og kiggede lidt rundt. Jeg ville gerne have en med mandler, havregryn og vanilje. Fandt ikke lige en der faldt i min smag så prøvede mig lidt frem.


Jeg endte op med denne: 

Opskriften rækker til et stort tærtefad.

5 store æble i tern, drysses med
2 spsk. kanel/sukker
2 tsk. vaniljesukker

50 g. mandler (grofthakkede)
50 g. havregryn
150 g. brun farin
250 g. mel
200 g. smør

1. Skræl og udkern æblerne, skær dem i tern og fyld dem i et stort tærtefad. Drys æblerne med kanel/sukker og vaniljesukker.

2. I en skål blandes hakkede mandler, havregryn, brun farin og mel. Smuldr smøret i med hænderne og fordel dejen over æblerne.

3. Bag crumblen i ovene ved 200 grader i ca. 35 min.

Den brune farin i dejen gav en rigtig god karamel agtig smag til æblerne. Jeg servede letpisket flødeskum og vaniljeis.

Husk at du kan følge mig på Instagram hvor jeg hedder @aeblelunden. Alle mine madrelaterede billeder kan du finde via #metteskøkken

5 kommentarer:

 1. Det ser tosset lækket ud...

  SvarSlet
 2. Og den var tosset lækker Mette 😊

  SvarSlet
 3. Mums, den ser lækker ud! Vores æbler må også snart være klar til at plukke. Skal have lavet æblemarmelade med kanel, som jeg plejer. Det er et stort hit herhjemme og i omgangskredsen. Vi ved heller ikke, hvad navnet er på æblerne i vores have. Men de er også sådan lidt syrlige i det, men tydeligvis spiseæbler, og passer rigtig godt i både bagværk og marmelade.

  SvarSlet
 4. Det lyder vildt lækkert med æblemarmelade med kanel. Hvis du har en opskrift du vil dele må du gerne sige til :-)

  SvarSlet