mandag den 6. januar 2014

Hjemmelavet miniruller m. kylling

Forleden fik vi disse skønne miniruller m. kylling. Super lækker mad ovenpå den tunge julemad. Jeg serverede ris, karrysovs og en spicy mango chutney til. Grønt er ikke noget vi gør så meget i, men en let salat eller bare lidt blacheret grønt havde gjort sig godt dertil :-)

Rullerne er nemme at lave og du kan variere fyldet efter hvad du har lyst til. Jeg lavede dem således:

Dej:
100 g. hvedemel
1/4 tsk. salt
100 g. margarine
1/2 dl. vand
1 æg til pensling

Fyld:
2 stk. kyllingbryst-fileter
1 stor rød peber
1 løg
1 fed hvidløg
karry, salt og peber

1. Blad mel og salt, tilsæt margarine som er skåret i mindre stykker. Smuldr det i melet som hvis du laver en mørdej, tilsæt vand lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem inden du lader den hvile i køleskab i ca. 1 time.

2. Skær kylling, peber, løg og hvidløg i små tern. Smelt lidt olie eller smør på en pande, tilsæt karry og derefter kylling. Steg kyllingen i et minuts tid inden du tilsætter de resterende ingredienser. Lad det stege et par minutter og smag så til med salt og peber.

3. Når dejen er kold deles den i 10 stykker som hver især rulles ud til små "pandekager" Inden fyldet fordeles pensles hver "pandekage" med æg. Fordel fyldet på "pandekagerne og fold dem sammen. Start med at folde de to ender ind over fyldet og rul dem så stramt, så det ligner en lille forårsrulle.

4.Pensel rullerne med resten af æggetinden de bages i ovnen ca. 20 min ved 200 grader. Server med ris og en god karrysovs.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar