onsdag den 27. februar 2013

Kyllingelasagne


Som en variant til den "almindelige" oksekødslasagne laver vi også en gang imellem en kyllingelasagne. Jeg bruger ikke kyllingefars men derimod brystfileter skåret i meget fine tern. Fremgansmåde og opskrift er stort set det samme som til oksekødslasagnen.


Lasagne rækker til 4 sultne voksne

Du skal bruge:

400 g. kyllingefilet ståret i meget små tern (ca. 0,5x0,5 cm.)
1 løg - fintsnittet
2-3 fed hvidløg - fintsnittet
1 bundt frisk basilikum - plukket lidt i stykker (brug kun bladene)
1 bundt frisk timian - Brug en saks og klip i små stykker (tag bare stilken med)
1 dåske flåede/hakkede tomater
1 lille dåse tomatkoncentrat
0,5 dl. alm tomat puré (kan udelades, brug istedet dobbelt koncentrat)
4 dl. vand
3 spsk- kyllingefond fra flaske el. 2 terninger
salt + peber
frisk revet parmesan
1 pakke friske lasagneplader

Bechamelsovs:
25 g. margarine
ca. 1. spsk mel
0,5 liter mælk (lun det gerne først)
1 pakke (ca. 200 g.) revet mozzarella eller Gouda ost.

Sådan gør du:

1. start med at svitse kyllingeternen i lidt olie, tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege godt igennem.

2. "brænd" tomatkoncentraten af i bunden af gryden og tilsæt hakkede tomater, alm. tomatpuré, timian, basislikum, salt, peber, vand og kyllingefond.

3. lad sovsen simre under låg i min 30 m.m. gerne længere tid.

4. lav imens bechamelsovsen, smelt margarinen og tilsæt melet, rør godt samme og tilsæt den lune mælk, lidt efter lidt imens du rører godt. Giv sovsen et opkog for at fjerne melsmagen. Sovsen skal være  lidt tyk. Tilsæt salt og smag til.

5. tilsæt nu den revne mozzarella og smelt den i sovsen, rør godt så sovsen bliver helt lind og osten er helt smeltet.

6. nu skal du samle lasagnen- Start med en portion kødsovs, en portion bechamelsovs og riv parmesan henover. Læg det første lag plader (som du har klippet til så de passer) fortsæt intil du har lavet i alt 3 lag. Afslut med det sidste sovs, bechamelsovs og revet parmesan.

7. Drys rasp over hele lasagnen og put små smør/margarineklatter på toppen.

8. Bag lasagne i ovnen ved 200 grad i ca. 30 min. Tag den ud og lad den hvile ca. 10 min.







1 kommentar:

  1. Vilken skön blogg du har:) och jag följer nu.

    Om du gillar inredning kan du kolla in min blogg:)

    Ha en kanondag

    LOVE Maria från inredningsvis.se

    SvarSlet