lørdag den 5. januar 2013

Oreo - islagkage på mandelbund


Nytårsaften fik vi den lækreste og nemmeste islagkage. Islagkagen består af en bagt mandelbund og 3 liter is rørt op med knuste Oreokiks. Hele herligheden kan selfølgelig laves i forvejen. Jeg lånte min mors fine is-forme, men en rund springform går sagtens an.


Du skal bruge:

Mandelbund:

5 æggehvider
100 g. smuttede mandler, hakket groft
100 g. flourmelis
100 g. sukker
50 g. mel
1 sps. vaniljesukker

1. Rør æggehviderne til skum og tilset lidt efter lidt sukkeret. Miks i ca. 1 min.
2. Bland mel, flourmelis og mandler og vend det i æggehviderne.
3. Fordel dejen i en stor springform og bag bunden ved 180 grader i ca. 20 min.

Oreo-is:

3 liter is (hjemmelavet eller ej, du bestemmer)
3 ruller Oreo kiks, eller 2 ruller Oreo og 100 g. mørkt chokolade.

1. Jeg købte 3 liter is som jeg kørte til softice i Kenwoodén.
2. Oreokiksene knuses og røres forsigtigt is.
3. Enten fryser du isen ned i isforme, eller også kan du fordele softicen ovenpå den afkølede mandelbund i springformen.
4. Hvis du vælger at gøre som mig og fryse isen ned i isforme, skal du samle islagkagen når isen er stivnet. Jeg brugte et tyndt lag flødeskum til at "lime" den sammen med. På den måde falder den ikke fra hinanden når man skærer. Desuden pyntede jeg den med flødeskum og chokoladedrys inden den røg tilbage i fryseren. På den måde er det super nemt at hente isen ind når den skal serveres.


3 kommentarer:

  1. Hvor tarveligt at vise sådan noget guf lige nu, hvor vi alle er på kur :)

    SvarSlet
  2. Mums den ser lækker ud:-)
    Lanterne du så på min blog er købt oppe i strømgade, i brugskunsbutikken med 50 %... De har også mange andre!!!
    ~ Mette

    SvarSlet