søndag den 21. oktober 2012

Ristede græskarkerner m. BBQ smag

Ovenpå gårdsdagens græskar(u)hyggerier ville jeg afprøve at lave ristede græskarkerner. Jeg google og fandt mange forskellige opskrifter og fremgangsmåder. Jeg sjussede mig lidt frem og skriver her hvordan jeg gjorde:

Inden trævlerne blev siet fra, lå kernerne i vand

Jeg brugte kerner fra 2 græskar (de store orange, aner ikke hvad de hedder).

1. Start med at fjerne alle trevler, jeg tog en stor skål, fyldte den med vand og hældte alle kerner deri. Det var derefter nemt at tage kerner op i en si, da de flyder ovenpå. Gør det et par gange med nyt vand.

2. Når kernerne er skyllet godt og helt fri for trævler stilles de til afdrypning i en si.

3. Når de er nogenlunde tørre bredes de ud i en bradepande beklædt med bagepapir, drys med BBQ krydderi eller salt (eller hvad du nu har lyst til)

4. Rist dem i ovnen i ca. 30 min. ved 175 grader. vend rundt i dem nogen gange undervejs. Kernerne er færdige når de er blevet gyldne og siger "kliklyde"

Kerner befriet for trævler og klar til afdrypning

På vej i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min.


1 kommentar:

  1. Hvor lyder det bare lækkert - tak for en supergod idé! Det må prøves :-)
    Med hensyn til Disqus, så behøver du kun at skrive navn og en e-mail adresse, men det er rigtig fint, at du skriver din blogadresse! Din kommentar gik fint igennem.

    SvarSlet