lørdag den 6. oktober 2012

Lasagne - lækker fredags spise


I går stod menuen på lasagne. Tiderne med Knorr lasagne er FORLÆGST ovre hos os, jeg bruger altid den samme opskrift som jeg så justere lidt i. Skal det være nemt og hurtigt undlader jeg vin, frisk parmesan og skifter de friske krydderurter og lasagneplader ud med tørrede. Som regel ryger der også lidt fint snittet gulerødder og champignon med. Dog ikke i går, da jeg havde lovet at den skulle være helt almindelig.

Lasagne rækker til 4 sultne voksne

Du skal bruge:

500 g. hakket oksekød max. 8-12 %
1 løg - fintsnittet
2-3 fed hvidløg - fintsnittet
1 bundt frisk basilikum - plukket lidt i stykker (brug kun bladene)
1 bundt frisk timian - Brug en saks og klip i små stykker (tag bare stilken med)
1 dåske flåede/hakkede tomater
1 lille dåse tomatkoncentrat
0,5 dl. alm tomat puré (kan udelades, brug istedet dobbelt koncentrat)
1,5 dl. vand
1 dl hvid- eller rødvin
3 spsk- oksefond (fra flaske)
salt + peber
frisk revet parmesan
1 pakke friske lasagneplader

Bechamelsovs:
25 g. margarine
ca. 1. spsk mel
0,5 liter mælk (lun det gerne først)
1 pakke (ca. 200 g.) revet mozzarella eller Gouda ost.

Sådan gør du:

1. start med at svitse kødet i lidt olie, tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege godt igennem.

2. "brænd" tomatkoncentraten af i bunden af gryden og tilsæt hakkede tomater, alm. tomatpuré, timian, basislikum, vin, salt, peber, vand og oksefond.

3. lad kødsovsen simre under låg i min 40 m.m. gerne længere tid.

4. lav imens bechamelsovsen, smelt margarinen og tilsæt melet, rør godt samme og tilsæt den lune mælk, lidt efter lidt imens du rører godt. Giv sovsen et opkog for at fjerne melsmagen. Sovsen skal være  lidt tyk. Tilsæt salt og smag til.

5. tilsæt nu den revne mozzarella og smelt den i sovsen, rør godt så sovsen bliver helt lind og osten er helt smeltet.

6. nu skal du samle lasagnen- Start med en portion kødsovs, en portion bechamelsom og riv parmesan henover. Læg det første lag plader (som du har klippet til så de passer) fortsæt intil du har lavet i alt 3 lag. Afslut med det sidste kødsovs, bechamelsov og revet parmesan.

7. Drys rasp over hele lasagnen og put små smør/margarineklatter på toppen.

8. Bag lasagne i ovnen ved 200 grad i ca. 35 min. Tag den ud og lad den hvile ca. 10 min.


Server med flutes og en nem tomatsalat.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar