lørdag den 7. juli 2012

Kyllingeburger med champignon ala creme

Super lækker "burger" hvis man har brug for lidt afveksling til den klassiske burger med oksekød. Opskriften stammer fra et gammelt opskriftshæfte fra Hjemmet. Jeg serverede den med hjemmebagte focacciabrød med frisk rosmarin.

NB. Beklager den underlige placering af billeder. Blogger.com lever åbenbart sit eget liv og jeg opgav efter 40 min!

Focaciabrød med frisk rosmarin

Du skal bruge:
300 g. pizzamel
300 g. durummel
10 g gær
1 tsk. salt
4 dl. vand
3 spsk. olivenolie
Drys med:
2-3 spsk. god olie
frisk rosmarin
flagesalt

1. Bland de to slags mel godt sammen med smuldret gær og salt. Hæld vand og olie i og rør rundt til dejen samler sig. Dk skålen med film og lad dejen hæve ca. 2 timer.

2. Hæld dejen ud over et meldrysset bord og fold den ind over sig selv et par gange. Læg den i en bradepande.

3. Prik fordybninger med fingrene og pensel med olie. Drys med rigeligt rosmarin og flagesalt og lad brødet hvile mens ovnen varmer op til 225 grader.

4. Bag brødet midt i ovnen ca. 25 min. Vend det ud på en rist og lad det køle en smule.

5. Skær det i passende firkanter og flæk det igennem.




Kyllingeburger med champignon ala creme (2 personer)

Du skal bruge:
2 kyllingebryster
salt og peber
smør til stegning
frisk rosmarin
Sauce:
250 g. markchampignon
1 finthakket skalotteløg
1 fed finthakket hvidløg (kan undlades)
1 dl. piskefløde
salt og peber

1. Halver hyllingebrysterne på den flade led og krydr med salt og peber. Brun kødet på panden med smør og drys med frisk rosmarin. Steg ved middelvarme i ca. 3 min på hver side og tag dem derefter af panden.

2. Brun de rensede champignon på panden og tilsæt løg. Steg et par minutter under omrøring og hæld fløden ved. Kog igennem til det får en cremet konsisten og smag til med salt og peber.

3. Anret kyllingen i de flækkede focacciabrød med svampesauce.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar