fredag den 20. juli 2012

Jordbærkage - igen

"Hiver" lige opskriften på Jordbærkage frem igen, for den er bestemt aktuel lige nu med alle de skønne søde røde bær.


Jordbærkage:
Bund:
125 g. margarine
100 g. sukker
2 æggeblommer
1 dl. mælk
75 g. mel
2 tsk. bagepulver.

Dejen røres sammen og fyldes i en stor springform, foret med bagepapir.

2 æggehvider piskes stive og tilsættes 150 g. sukker og 100 g. nøddekerner. Marencen hældes over dejen og det hele bages i ca. 25-30 min ved 180 grader.
Når kagen er taget ud pensles den med smeltet mørk chokoloade (kan udelades)

Creme:
2,5 dl. fløde
2,5 dl. creme fraiche
1 tsk. vaniljesukker.

Fløden piskes godt stiv og derefter vendes creme fraichen i. smøres over den kolde kage og pyntes efterfølgende med en bakke friske bordbær.
Tips. Nødder kan undlades, ligeledes chokoladen. I stedet for friske jordbær kan der bruges alle mulige andre slags frugter også henkogte.

3 kommentarer:

  1. Det lyder rigtig lækkert - tak for dejlig inspiration :-)

    SvarSlet
  2. Det var lige en kage jeg kan bruge til på søndag hvor jeg får gæster da min mand har fødselsdag.
    Tusind tak for god inspiration.
    Hilsen Bente.( Min smukke have).

    SvarSlet