søndag den 3. juni 2012

Chokoladecookies med mini M&M´s

Verdens bedste chokoladecookies kan fyldes med hvad du lyster. I går havde vi madklub her hos os, det indbefatter flere børn end voksne så til dessert skulle vi have is og cookies. I går blev det en variant med mini M&M´s og nogle enkelte med valnødder samt ekstra chokolade.


Opskriften er SUPER nem og du får de skønneste cookies, sprøde i kanten og bløde i midten.

Ingredienslisten er lidt lang, men det er heldigvis alt sammen noget man som regl har i huset.

Du skal bruge:
250 g. mel
150 g. havregryn
300 g. margarine
200 g. sukker (melis)
200 g. brun farin
200 g. chokolade (jeg bruger overtrækschokoladeknapper)
3 æg
1 tsk. salt
2 tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du:

1. rør sukker og margarine blødt og tilsæt æggene 1 ad gangen mens du pisker lidt i mellem.

2. tilsæt mel og havregryn sammen med salt og natron.

3. rør til en ensartet masse

4. tilsæt chokolade og hvad du ellers har lyst til, nødder, mandler, tranebær, rosiner, hakkede Daim, hvid chokolade, saltede peanuts. Der er uanede muligheder, men hvis du vil bruge M&M anbefaler jeg at du ikke tilsætter dem da de smitter voldsomt af i dejen. Gør istedet som jeg :-)

5. vil du have store cookies så brug en dessertske, sæt en klat på en bageplade, der kan være ca. 9 store cookies på en bageplade. Inden jeg sætter dejen "dypper" jeg den i en skål med mini M&M´s  På den måde undgår du at de smitter af.

6. bag dine cookies ved 180 grader (varmluft) i ca. 9-11 minutter. Lad dem afkøle på en rist, inden de pakkes i kagedåser.

Tip: Har du en røremaskine kan det klart anbefales at bruge den, jeg skal hilse og sige at min håndmixer er på overarbejde når jeg laver cookies.





5 kommentarer:

  1. Mums... Skal da helt sikkert prøves ;)
    Hilsen Susanne

    SvarSlet
    Svar
    1. God fornøjelse, de smager SÅ godt :-)

      Slet
  2. Har en skøn gammel opskrift på chokolatchip cookies fra dengang jeg som 18-årig var i Canada. Måske jeg skulle prøve at skifte chokoladestykkerne ud med m&m´s en dag ? :-)

    SvarSlet
  3. Når man har sat klumpen på bagepladen, skal den så ikke trykkes flad, inden den skal i ovnen, eller skal den forblive som en klump? de burde jo meget gerne blive flade de her cookies som du har vist øverst :)
    - og en sidste ting. øverst skriver du rør margarine og sukker blødt, skal det så være med en ske eller håndmixer ?

    Mange tak på forhånd :)

    SvarSlet
  4. Hejsa :-)
    Du behøver ikke at trykke dem, de skal nok løbe ud og blive flade og runde.
    Jeg bruger min røremaskine, hvis ikke du har sådan en kan du fint bruge en håndmixer.

    Kh. Anne-Mette

    SvarSlet