søndag den 13. maj 2012

Verdens bedste Brunsviger-boller (fra AMO)

Perfekt med en klat flødeskum på toppen
Jeg må lige dele denne fantastiske opskrift med jer. Brunsvigerboller er en nemmere udgave end almindelig brunsviger og de smager SÅ godt. Kan kun anbefale jer at prøve dem.

Start med at lave en bolledej, jeg bruger opskriften på Verdens bedste fødselsdagsboller fra Amo´s fødselsdagsbagebog. Har du ikke den kommer opskriften her:

Verdens Bedste Fødselsdagsboller
ca. 24 stk.

Det skal du bruge:
500 g. hvedemel
100 g. smør el. margarine
75 g. gær (1½ pak)
2½ dl. mælk
2 æg
1 spsk. sukker
1 tsk. salt

Sådan gør du:
1. smelt margarinen og tilsæt mælken, lad det blive lunt og opløs gæren heri.

2. tilsæt sukker og salt samt 2 sammenpiskede æg

3. kom de 500 g. mel i og rør dejen godt sammen med en grydeske indtil den er glat. Dejen skal være meget lind, så hvis du tror der er for lidt mel i, er dejen helt perfekt. (den ændre sig efter hævning, så vær ikke nervøs)

4. lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 30 min.

5. kom godt med mel på hænderne og drys bordet lidt. Dejen er fedtet men klistre ikke. Ælt ikke dejen for meget men form bollerne. Sæt dem på en bageplade.

6. bland ca. 60 g. margarine og 60 g. brun farin i en skål, når det er rørt godt sammen tilsætter du en stor spsk. kagecreme (en rest fra en lagkage, eller lav en creme af et 1/4 brev cremepulver)

7. Inden hævning laver du en fordybning i hver bolle, og putter en ½ stk. fyld i hver forbybning. Efterfølgende stilles bollerne til efterhævning i 40 min, mens ovnen forvarmes til 200 grader (varmluft)

8. pensl bollerne med æg og bag dem i ca. 10-12 min.

Dejen efter hævning, blød og lækker bolledej

Klar til efterhævning, med fyld i midten.MUMS..

2 kommentarer: