lørdag den 21. april 2012

Afprøvning af kædedyne ifbm. ADHD

Her ser man kanalerne som dynen er synet i.
Som jeg tidligere har nævnt på bloggen har mindstemanden ADHD. Det blev opdaget meget tidligt, så selvom han kun er 13 år har vi efterhånden levet med det i 10 år. Mindstemanden får udover hans medincin for ADHD også sovemedicin, eller indsovningsmedicin. Det er et middel som gør at han slapper af så han ikke er urolig, derved falder han nemmere i søvn.

Der er nu kommet en ny slags dyne på markedet som måske (forhåbentlig) kan erstatte sovemedicinen. Det er en såkaldt kædedyne. En dyne som er syet i kanaler, i hver kanal ligger en kæde. Kædedynen fåes i forskellige vægtklasser og "fidusen" er at den skal give tyngde så man ikke så nemt ligger og bevæger sig. Den kan vende på to måde, enten så man ikke mærker kæderne direkte, kun tyngden. Eller hvor man både kan mårke kæderne og tyngden.

Vi har lånt en på prøve i 3 uger, den vejer 5 kg. og den er tung skal jeg hilse og sige. Vi fik den forleden og har derfor kun prøvet den 3 nætter. Indtil videre går det godt. Mindstemanden er positiv, falder meget hurtigt i søvn og siger at han sover meget bedre.

Man kan læse mere om kædedynen her: Kædedynen/ZIBO

Det er muligt at ansøge om kædedyne gennem hjælpemiddelcentret hos kommunen.


Man kan nemt ane kæderne igennem.

Dynen kan vaskes i vaskemaskine i en speciel vaskepose og den kan enten bruges alene eller sammen med barnets almindelige dyne. Vi afprøver den lige nu sammen med hans almindelige dyne. Dynen er helt lydefri og larmer dermed ikke som eksempelvis kugledynen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar