Super nem og lækker hverdagsret.
Til 4 personer skal du bruge
4 små brystfileter delt i store stykker (eller 2-3 store)
1 kg. nye danske kartofler, gerne små ellers del dem i halve/kvarte
En håndfuld cherrytomater
2-3 fed hvidløg (alt efter smag)
25 g. smør
Krydderi efter smag
1. start med at koge kartoflerne næsten møre i let saltet vand. Sørg for at de er nogenlunde ens i størrelsen.
2. mens kartoflerne koger, bruner du kyllingen på en stegepande, krydder godt med dit yndlingskrydderi.
3. når kartoflerne er kogte hælder du dem i et fad, sammen med smør, tomat, hvidløg og krydderi.
4. fordel kyllingestykkerne ovenpå og sæt i ovnen ved 200 g. i ca. 20-25 min.
Sommerdressing:
2,5 dl. creme fraiche 18%
1 bundt purløg
salt og peber
fredag den 27. maj 2016
søndag den 8. maj 2016
Citronkylling og kartofler på Weber
Start med forkoge 500-800 g. små kartofler i 10 min. i vand tilsat salt.
Rør de forkogte kartofler med ca. 50 g. smør, 1 spsk. olie, 2-3 fed knuste hvidløg, groft salt og et godt skud sort peber.
Klargør kyllingen, tag en citron og skær 3-5 huller i den, pres lidt citronsaft over kartoflerne og fyld derefter et hvidløgsfed i hvert hul i citronen.
Pensl kyllingen med det smeltede smør der ligger ved kartoflerne, krydre kyllingen med salt peber og evt. en rub.
Put citronen ind i kyllingen og placer den på holderen, fordel kartoflerne og den marinade der ligger ved dem (smør, olie, citronsaft og hvidløg) i fadet under kyllingen.
Steg i ca. 60 min. Vend kartoflerne et par gange undervejs, de skal blive helt sprøde og glaserede.
Server med en let salat og en dressing af cremefraiche, purløg, hvidløg, salt og peber.
Bon appetit.
Abonner på:
Opslag (Atom)