Super nem og lækker hverdagsret.
Til 4 personer skal du bruge
4 små brystfileter delt i store stykker (eller 2-3 store)
1 kg. nye danske kartofler, gerne små ellers del dem i halve/kvarte
En håndfuld cherrytomater
2-3 fed hvidløg (alt efter smag)
25 g. smør
Krydderi efter smag
1. start med at koge kartoflerne næsten møre i let saltet vand. Sørg for at de er nogenlunde ens i størrelsen.
2. mens kartoflerne koger, bruner du kyllingen på en stegepande, krydder godt med dit yndlingskrydderi.
3. når kartoflerne er kogte hælder du dem i et fad, sammen med smør, tomat, hvidløg og krydderi.
4. fordel kyllingestykkerne ovenpå og sæt i ovnen ved 200 g. i ca. 20-25 min.
Sommerdressing:
2,5 dl. creme fraiche 18%
1 bundt purløg
salt og peber
Sider
▼
fredag den 27. maj 2016
søndag den 8. maj 2016
Citronkylling og kartofler på Weber
Start med forkoge 500-800 g. små kartofler i 10 min. i vand tilsat salt.
Rør de forkogte kartofler med ca. 50 g. smør, 1 spsk. olie, 2-3 fed knuste hvidløg, groft salt og et godt skud sort peber.
Klargør kyllingen, tag en citron og skær 3-5 huller i den, pres lidt citronsaft over kartoflerne og fyld derefter et hvidløgsfed i hvert hul i citronen.
Pensl kyllingen med det smeltede smør der ligger ved kartoflerne, krydre kyllingen med salt peber og evt. en rub.
Put citronen ind i kyllingen og placer den på holderen, fordel kartoflerne og den marinade der ligger ved dem (smør, olie, citronsaft og hvidløg) i fadet under kyllingen.
Steg i ca. 60 min. Vend kartoflerne et par gange undervejs, de skal blive helt sprøde og glaserede.
Server med en let salat og en dressing af cremefraiche, purløg, hvidløg, salt og peber.
Bon appetit.