mandag den 19. november 2012

Risalamande




Findes der noget bedre end en luftig risalamande der smager sødt af vaniljekorn og friske hakkede mandler? Nej vel :-)

Her får du min opskrift på julemadens dessert

Du skal bruge (1 portion rækker til ca. 6 personer)

1 l. sødmælk
1 dl. vand
50 g. sukker (jeg bruger rørsukker)
1 stang vanilje
25 g. smør
2 dl. grødris
60 g. mandler (smuttes og hakkes så fint du kan i hånden)
4 dl. piskefløde

1. start med at smelte smøret sammen med vandet. Tilsæt derefter risene og rør indtil væden er forsvundet.

2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud

3. Tilsæt mælk lidt ad gangen sammen med sukker, vaniljekorn og hele stangen. Imens skal du rører. Rør hele tiden så du er sikker på at grøden ikke brænder på.

4. Når du har tilsat hele mængden af mælk skruer du ned for blusset, kogen skal akkurat lige koge, men kun lige så den bobler i overfladen. Rør i gryden af og til.

5. Når grøden er færdigkogt, hælder du den op i en skål. Fisk vaniljestangen op, og smid den væk. Tilsæt de hakkede mandler, læg witawrap over og stil grøden koldt.

6. Pisk fløden stiv og vend den i den kolde grød. Vær meget omhyggelig så du undgår klumper af grød i risalamanden. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar