Jordbærkage:
Bund:125 g. margarine
100 g. sukker
2 æggeblommer
1 dl. mælk
75 g. mel
2 tsk. bagepulver.
Dejen røres sammen og fyldes i en stor springform, foret med bagepapir.
2 æggehvider piskes stive og tilsættes 150 g. sukker og 100 g. nøddekerner. Marencen hældes over dejen og det hele bages i ca. 25-30 min ved 180 grader.
Når kagen er taget ud pensles den med smeltet mørk chokoloade (kan udelades)
Creme:
2,5 dl. fløde
2,5 dl. creme fraiche
1 tsk. vaniljesukker.
Fløden piskes godt stiv og derefter vendes creme fraichen i. smøres over den kolde kage og pyntes efterfølgende med en bakke friske bordbær.
Tips. Nødder kan undlades, ligeledes chokoladen. I stedet for friske jordbær kan der bruges alle mulige andre slags frugter også henkogte.
Det lyder rigtig lækkert - tak for dejlig inspiration :-)
SvarSletYummi yummi ville ligge godt in my tommy :-)
SvarSletDet var lige en kage jeg kan bruge til på søndag hvor jeg får gæster da min mand har fødselsdag.
SvarSletTusind tak for god inspiration.
Hilsen Bente.( Min smukke have).