På havnen i Skagen lå skoleskibet Georg Stage, det var noget af et tilløbsstykke men det er sandelig også et imponerende og smukt skib.
Sider
▼
torsdag den 14. august 2014
En søndag i Skagen
mandag den 11. august 2014
Slut på en skøn sommerferie
Sidste feriedag blev bl.a. brugt til at fejre søde Majas 7 års fødselsdag. Jeg fik shoppet fødselsdagsgave til hende i den pink afdeling i ToysRus og mormor hjalp Maja med at samle Lego gaverne.
Bål hygge er lig med sommerhygge :-)
torsdag den 7. august 2014
Hot-dogs i hjemmelavet pølsebrød
Jeg bruger en basis bolle opskrift:
1 pakke gær
75 g. smeltet smør
2,5 dl. mælk
1 æg
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
500 g. mel
1. smelt smøren og lun mælken deri. Udrør gæren i den lune mælk og tilsæt sukker og salt.
2. tilsæt ægget og rør godt til en ensartet masse
3. tilsæt melet og rør (i røremaskine) eller ælt dejen godt til den bliver glat og smidig.
4. del dejen i 2 og lad den hvile et par minutter på bordet inden du deler hver dej i 8 dele (i alt 16 stk.) form til lange brød og placer dem på en bageplade.
5. Lad pølsebrødene hæve til dobbelt størrelse mens oven varmer til 200 g.
6. bag brødene i ca. 12 minutter og server dem mens de stadig er varme.
Jeg behøver vel næppe skrive at ketchup, remoulade, sennep samt ristet og rå løg er obligatorisk tilbehør vel?
Dagens buket fra min haven
Jeg kan ikke beskrive hvilken fed følelse jeg synes det er, når jeg griber have saksen og går på hugst i min have. I dag blev det til en charmerende buket med hvide Dahlia, lilla Violfrøstjerne og pink Høstanemoner og Staudelathyrus.
Jeg har heldigvis så mange smukke blomster at jeg aldrig har haft skrupler over at plukke løs af buketter til at pynte indenfor. Jeg prøver så vidt muligt altid at huske at tage billeder for det er så skønt at have billederne at kigge på til vinter når haven bliver mørkt og trist.
Apropos billeder så er jeg flittig bruger af medies Instagram, du finder mig under brugernavnet @aeblelunden.
Ny Essie farve
Spicy kylling nuggets
En voksen venlig variant af kylling nuggets.
500 g. kylling inderfilet el. brystfilet skåret i passende strimler
2 dl. panko rasp
2 tsk. spicy kylling krydderi (jeg har købt en virkelig lækker og spicy salt og krydderi blanding hos Mariager Saltsyderi)
1 æg
1. Bland panko og krydderiblanding godt. Vend kyllingstykkerne i først æg og derefter panko.
2. Læg kyllingen på en bageplade med bagepapir og steg i ovnen i 20 min. ved 200 grader.
Server med sød chilisovs, chili mayo og hjemmelavet fritter. Lækker fredagsmad til både voksne og børn.